Tau le fa'ama'i.Ua matou i ai!

Tau le fa'ama'i.Ua matou i ai iinei!

  O le siama na muamua lipotia i le faaiuga o Tesema.E talitonuina na sosolo atu i tagata mai manu feʻai na faʻatau atu i se maketi i Wuhan, o se taulaga i totonu o Saina.

Na faia e Saina se faamaumauga i le faailoaina o le pathogen i se taimi puupuu ina ua maeʻa le afaina o le faamaʻi pipisi.

Ua faailoa mai e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) le afaina o le coronavirus mai Saina o se "faalavelave faʻafuaseʻi o le soifua maloloina lautele o popolega faavaomalo (PHEIC)."I le taimi nei, na matua talisapaia e le sui o le WHO gaioiga na faia e Saina e tali atu ai i le faʻamaʻi, lona saoasaoa i le faʻailoaina o le siama ma lona avanoa e faʻasoa faʻamatalaga ma le WHO ma isi atunuu.

Ina ia puipuia lelei ma pulea le faʻamaʻi o le niumonia o loʻo i ai nei o se coronavirus fou, ua faʻatapulaʻaina e le au ofisa Saina felauaiga i totonu ma fafo atu o Wuhan ma isi taulaga.Ua iai le malofa'alauteleo lana aso malolo o le Tausaga Fou i le Aso Sa e taumafai e taofi tagata i le fale.

O loʻo matou nonofo i le fale ma taumafai e aua le o i fafo, e le faʻapea o le fefe pe fefe.O tagatanuu uma e maualuga le lagona o le matafaioi.I se taimi faigata tele, e le mafai ona tatou faia se mea mo le atunuu nai lo lenei.

Matou te o i le supamaketi i nai aso uma e faʻatau ai meaʻai ma isi oloa.E le tele ni tagata i le supamaketi.O lo'o i ai le mana'oga e sili atu i le sapalai, fa'apipi'i po'o le fa'atauina o tau.Mo tagata uma e ulufale i le supamaketi, o le a iai se aufaigaluega e fua lona vevela o le tino i le faitotoa.

O matagaluega talafeagai ua faʻapipiʻi tutusa nisi o mea e puipuia ai e pei o ufimata ina ia mautinoa le saʻo ma le lava o sapalai a fomaʻi ma isi tagata faigaluega.O isi tagatanuu e mafai ona o i le falemaʻi i le lotoifale e maua ni matapulepule i latou ID card.

E le tatau ona popole i le saogalemu o se afifi mai Saina.E leai se faʻamatalaga o le lamatiaga o le maua o le Wuhan coronavirus mai pusa poʻo latou mea.O loʻo matou vaʻavaʻai totoʻa i le tulaga ma o le a galulue faʻatasi ma pulega talafeagai.


Taimi meli: Feb-19-2020